Imatge de la portada del llibre KhalatKhalat

de Giulia Pex

Madrid: Liana, 2020

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

“No había nadie que nos explicara qué teníamos que hacer. Seguimos a una fila formada por familias, hombres solos, ancianos y bebés. Las chicas de mi edad se agarraban al brazo de sus maridos. Me puse el hiyab por primera vez en mi vida, para protegerme del sol”.

Giulia Pex posa imatge al relat, basat en fets reals, de l’escriptor i cooperant italià Davide Coltri sobre una jove kurda, anomenada Khalat, que inicia un viatge turbulent de Síria a Europa al costat d’alguns membres de la seva família fugint de la guerra. Una vida truncada, uns estudis abandonats, una família trencada, un viatge des de la ingenuïtat fins al desencant. Khalat és l’exemple de totes les persones que un dia han abandonat les seves ambicions per salvar la seva vida.

Un destí comú en milers de persones que es veuen inevitablement obligades a fugir, a escapar per intentar sobreviure a Europa. Una Europa que tanca fronteres, construeix murs i es radicalitza cada cop més posant en el punt de mira els refugiats com a culpables de tots els mals que succeeixen.

Khalat és una reflexió sobre la identitat femenina i a la vegada el retrat d’una generació que, a nivell global, ja no creu en la promesa d’una vida millor que la que van tenir els seus pares.

Giulia Pex, jove promesa del món de la il·lustració italiana ha creat una novel·la gràfica impactant farcida de recursos artístics  en la que barreja les influències de la fotografia amb la tradició de la novel·la de formació i que ens mira directament als ulls: en algun moment donat, tots nosaltres podríem ser la Khalat.