Imatge de la portada del llibre Quatre dies de generQuatre dies de gener

de Sierra i Fabra, Jordi

Barcelona: Rosa dels Vents, 2018

Veure disponibilitat al Catàleg Aladí

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) va escriure la seva primera novel·la amb només 12 anys. Va deixar els estudis i va treballar com a comentarista musical. El 1972 publicà el seu primer llibre, 1962-72 Historia de la música pop. El 1976 va decidir dedicar-se plenament a la literatura, i des de llavors la seva extensa obra ha abastat tots els gèneres. Alguns dels seus llibres han estat adaptats al teatre i al cinema. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha obtingut la major part dels premis literaris de Catalunya i Espanya.

Quatre dies de gener és el primer títol de la sèrie on el protagonista és l’inspector Ferran Mascarell. La Merche té setze anys, és filla d’una prostituta, la Reme, i fa dos dies que ha desaparegut. A comisaria ja no hi queda ningú, però l’inspector vol complir amb el seu deure, tot i sabent que el seu destí serà la presó i resignat a no poder fugir a França, com ja han fet familiars i amics, degut al càncer que pateix la Quimeta, la seva dona.

Ambientada al 1939 a Barcelona, tot just abans de l’entrada de les tropes franquistes, és un retrat dramàtic de la misèria, la por, la fam, que deixa qualsevol guerra.

Font: bibliotecavirtual.diba.cat