El pròxim dilluns 16 de novembre, a les 18.30 h, et convidem a la tertúlia: ”Western american history 2: the golden years (1940-1960)“, la segona part del cicle monogràfic que dediquem a aquest gènere cinematogràfic. Amb les limitacions actuals d’accés a les biblioteques també serà una activitat virtual, una trobada en línia, a través de la plataforma Jitsi Meet.

En aquesta sessió veurem com els Estats Units van crear la seva mitologia nacional a través del Western: la conquesta del territori, la lluita contra la natura i la violència exacerbada. Una iconografia basada en cowboys, ferrocarrils, bandolers, però sobretot molts indis i molts revòlvers. El llunyà Oest és un territori èpic, un gran espai verge ple de noves oportunitats per als més forts. Un recorregut que analitzarà l’apogeu clàssic del gènere durant la dècada dels anys 40 i la consolidació del Western modern durant la dècada dels 50.

Ens seguirem delectant amb les propostes artístiques de grans directors de cinema: John Ford, Raoul Walsh, Fritz Lang, Anthony Mann, King Vidor, Fred Zinnemann, Nicholas Ray, Howard Hawks i John Sturges, entre d’altres. Marxarem molt lluny i seguirem l’expansió de les línies telegràfiques més enllà de les Grans Planes de Kansas. Travessarem Wyoming i arribarem a les immensitats d’Oregon i Califòrnia. Drama, aventures, romanticisme i conflictivitat social. Un seguit d’històries i personatges inoblidables per compartir una sessió fílmicament apassionant.

T’hi esperem!

Activitat a càrrec de Xesco Montañez i José Luis Subías.

Imatge amb el text Informació important

  • Sessió en línia de lliure accés, no cal inscripció prèvia.
  • Dilluns 16 de novembre, a les 18.30 h, connexió amb la plataforma Jitsi Meet en el següent enllaç.