El pròxim 23 d’octubre es commemora el centenari del naixement de Gianni Rodari, un dels grans creadors de la literatura infantil del segle XX.

Escriptor, pedagog i periodista, la seva obra reivindica la creativitat, la imaginació i la força de les paraules com a elements transformadors de la societat. Va ser un intel·lectual amb majúscules, combinava la literatura per a infants i joves, l’activitat periodística, i la labor pedagògica, on és recordat per les seves tècniques creatives a l’hora d’impartir classes. La seva Gramàtica de la fantasia és el principal exponent de les seves idees i s’ha convertit en text de referència per a professionals de l’ensenyament de la llengua i de la lectura.

Autor prolífic, va escriure contes, narracions, poemes, rodolins i assajos. Va publicar una vintena de llibres, on predominen l’humor, la fantasia i la creativitat. Els seus escrits trenquen els esquemes preestablerts, ajuden a pensar sense prejudicis, animen a formular-se sempre noves preguntes i a inventar històries.

L’any 1970  va guanyar el premi Hans Christian Andersen, considerat el premi Nobel de la literatura infantil i juvenil.

RODARI A LA BIBLIOTECA

TASTETS D’EN RODARI

Al portal infantil Gènius li han dedicat un especial amb molts continguts, entre els quals destaquem les narracions realitzades per professionals de diversos àmbits de la cultura.

Et convidem a escoltar les gravacions d’algunes històries dels Contes per telèfon. En aquest llibre el protagonista, el senyor Bianqui, és un pare que ha de viatjar molt per la seva feina i es passa molts dies fora de casa, per això cada nit truca a la seva filla i li explica un conte per telèfon abans d’anar a dormir.

MÉS RODARI