El pròxim divendres 2 d’octubre la biblioteca inaugura el retorn a les activitats presencials amb  la tertúlia Història amb crispetes, una trobada per a la reflexió i el debat sobre fets històrics a partir d’imatges de pel·lícules.

Amb el títol  ”Western american history. Els pioners (1899/1950)“, iniciem una particular trilogia sobre el Western, no només com a gènere cinematogràfic, sinó també com a font històrica que ens aproxima a una etapa cabdal de la constitució de la personalitat cultural dels Estats Units actuals: l’expansió de la frontera durant el segle XIX.

Iniciarem el recorregut per la història d’aquest gènere des de les seves primeres mostres al cinema mut fins a la seva consolidació i assentament com a gènere clàssic, a mitjans del segle XX. Parlarem de les seves particularitats i la seva estètica argumental, que representa els fets històrics mitjançant un llenguatge cinematogràfic de gran popularitat. Ens delectarem amb les propostes artístiques de grans directors de cinema: D. W. Griffith, John Ford, Raoul Walsh, Fritz Lang, Anthony Mann i King Vidor, entre d’altres. Marxarem molt lluny, més enllà de les Grans Planes, travessarem les Rocky Mountains i arribarem a les immensitats d’Oregon i a la rebel Texas.

Us esperem!

Activitat a càrrec de Xesco Montañez i José Luis Subías.

Divendres 2 d’octubre a les 18.30 h. Sala Joana Raspall (Planta 0).

Imatge amb el text Informació important

  • Activitat presencial amb Inscripció prèvia
  • Inscripcions a la biblioteca o per telèfon (93 685 01 86)
  • Aforament limitat
  • Ús obligatori de mascareta
  • Distància de seguretat