Imatge de la portada del llibre Manual de lucha contra el cambio climáticoManual de lucha contra el cambio climático: nada volverá a ser como antes, ni el clima, ni la sociedad
de João Camargo i Samuel Martín-Sosa

Enllaç al catàleg Aladí

Avui dia la situació del medi ambient és cada cop més greu. Ho demostra el fet que ja no parlem de canvi climàtic, sinó d’emergència climàtica. La societat no està disposada a quedar-se de braços creuats davant els canvis de temperatura i les espècies que desapareixen dia a dia. Per saber què pots fer davant aquesta realitat, et proposem aquest combatiu manual de lluita mediambiental.

Publicat per Libros en Acción, l’editorial d’Ecologistas en Acción, i escrit per Joao Camargo i Samuel Martín Sosa, el text repassa les darreres dades científiques sobre la crisi climàtica des d’una perspectiva àmplia. Explica de forma senzilla, amb un gran nombre d’il·lustracions, la gravetat de l’emergència climàtica.

El sistema de producció en el que vivim ha generat una devastació social i ambiental sense precedents en la història de la nostra espècie. El canvi en la composició de la nostra atmosfera i l’escalfament global del planeta destaquen pel seu potencial catastròfic, modificant els climes. És important entendre el que passa al nostre món i, si és possible, fer-ho de la manera més ràpida possible. Aquest manual, de divulgació científica i alhora de lluita, recorre la base científica del canvi climàtic i ens apropa al possible escenari que es pot presentar en funció dels camins pels que la civilització opti durant els propers anys.

Aquest és un llibre per a no especialistes. Si ja has escoltat a parlar del canvi climàtic però encara no saps exactament el que és i què pots fer per millorar les coses, probablement t’interessi aquest manual. Perquè té com a objectiu explicar des del començament el que està passant amb el clima i amb el planeta, el que passarà en el futur i el que podem fer col·lectivament per fer front a aquesta situació.

Energia, transports, alimentació, salut, boscos, oceans, riquesa, economia, desigualtat, etc., tots són assumptes relacionats amb el canvi climàtic. Tot a la nostra vida hi està d’alguna manera relacionat. Si ets una de les persones que han decidit passar a ser part de la solució, aquest llibre pot ser un combatiu manual d’acció.

Cinc cèntims sobre un dels autors: 

Samuel Martín-Sosa Rodríguez és doctor en Biologia per la Universitat de Salamanca.  És responsable de la secció Internacional d’Ecologistas en Acción des de fa més d’una dècada i ha estat representant espanyol de l’European Environmental Bureau (EEB). L’any 1999 va dirigir el documental Marcha Atrás (Ecologistas TV), sobre l’impacte ambiental dels vehicles 4×4. Ha col·laborat a revistes i a diferents mitjans de comunicació, com ara: Ecologista, ElDiario.es, Público, Planeta Futuro (El País), La Marea o Alternativas Económicas, entre d’altres.

Descàrrega gratuïta del llibre a la pàgina web d’Ecologistas en Acción

A la biblioteca també trobaràs altres títols sobre:

Canvis climàtics

Desenvolupament sostenible

I a la Biblioteca Virtual pots consultar un apartat específic sobre canvi climàtic:

Selecció de webs sobre canvi climàtic a la Biblioteca Virtual