Imatge de la portada del llibre Fábulas: Leyendas en el exilioFábulas

de Bill Willingham

Guerra, política i intriga amb els éssers dels contes

 

→ Disponible a la biblioteca

 

 

 

 

Fábulas és una sèrie d’historietes del segell Vertigo, de DC Comics, creades i escrites per Bill Willingham, que es basa en personatges clàssics dels contes de fades i el folklore popular.

Els personatges dels contes i el folklore habiten els seus propis mons paral·lels comunicats entre si a través de “portes”. Sempre han viscut apartats, deixant que les seves històries formin l’imaginari dels humans.

Un exèrcit cada cop més gran, comandat per un emperador conegut com L’Adversari, està conquistant tots els mons, guanyant batalles contra les faules i acumulant tots els coneixements i artefactes màgics que troba al seu pas. Els que no se sotmeten són esclavitzats o executats.

Els personatges de les rondalles clàssiques es veuen obligats a fugir de les seves Terres Natals. Viatgen a Nova York on creen una comunitat en un edifici que rep el nom de Vila Faula, mentre que les faules que no tenen aparença humana (animals parlants, animals imaginaris, gegants, objectes animats) són traslladades a un lloc a les afores de la ciutat anomenat la Granja.

La nostra realitat els ofereix un lloc on poder establir-se com a refugiats, camuflar-se i passar desapercebuts, i començar de nou després de creuar i segellar les portes per evitar l’arribada aquí del seu enemic.

Willingham reinterpreta els personatges, de domini públic, i els presenta en unes situacions molt diferents a les dels seus contes originals.

La història de Fábulas es divideix en arcs argumentals. Diversos dibuixants han treballat en Fábulas, el principal és Mark Buckingham. Altres dibuixants han estat Bryan Talbot, Lan Medina i Linda Medley. Les portades són realitzades per James Jean.

Per saber-ne més:

Especial Fábulas a la web Zona Negativa

Especial portades de Fábulas a la web Zona Negativa