Imatge de la portada del llibre Hic et nunc: aquí y ahora... seguimos hablando latínHic et nunc: aquí y ahora… seguimos hablando latín

de Toni Batllori (il·lustracions), Pere Led i Josep Manuel Udina (textos)

Un llibre curiós i divertit que demostra que el llatí està plenament vigent en la nostra manera de parlar

Enllaç al catàleg Aladí

Enllaç a eBiblio

 

 

 

Els autors són el dibuixant Toni Batllori (Barcelona, 1951) i els filòsofs Pere Led (Sabadell, 1940) i Josep Manuel Udina (Barcelona, 1939-2014).

Tal com ells mateixos afirmen al pròleg, es tracta d’un tipus d’obra difícil de catalogar. El llibre neix de la idea de recollir el màxim de llatinismes que actualment encara s’empren per agafar consciència de la pervivència en la nostra cultura pro cristiana d’aquesta llengua arcaica.

En forma de diccionari i amb simpàtiques il·lustracions ens expliquen el significat, origen i evolució de cadascuna de les paraules o expressions perquè qualsevol lector, sense necessitat de formació especialitzada, pugui entendre-les i recordar-les. N’hi han recopilat unes cinc-centes.

Acaba amb una mostra de la presència del llatí al carrer i a la premsa i ens fa adonar que la llengua és encara molt present en llocs tan comuns com els titulars periodístics, la publicitat, els cartells de botigues o els logos d’empreses.