Imatge del cartell de la pel·lícula Conociendo a AstridConociendo a Astrid

Direcció: Pernille Fischer Christensen

País: Suècia i Dinamarca

Any: 2018

Per descobrir la interessant biografia d’una de les escriptores més populars del segle XX.

Disponible a la biblioteca

Biopic sobre l’escriptora sueca Astrid Lindgren (1907-2002), autora de nombroses obres per a infants i creadora del popular personatge Pippi Calceslargues, convertit en un fenomen mundial per diverses generacions.

La pel·lícula, dirigida per la sueca Pernille Fischer Christensen, es centra en l’adolescència i primers anys de joventut de Lindgren, uns anys plens d’ombres, lluny de l’alegria que desprèn la seva obra literària. L’escriptora va créixer en el sí d’una comunitat molt conservadora. En la seva adolescència es va quedar embarassada d’un home casat molt més gran que ella. Aquest fet, va capgirar la seva joventut. Malgrat l’adversitat, Lindgren no es va rendir i va tirar endavant mantenint-se fidel als seus principis, buscant la seva identitat individual.

La pel·lícula mostra el xoc entre la societat conservadora de l’època i la vitalitat enèrgica de Lindgren, un esperit lliure, avançat al seu temps. Trobem en la seva història personal traces d’un feminisme inicial, en la tenacitat amb la que persegueix la seva independència professional i la fortalesa amb la que afronta la seva condició de mare soltera.

Christensen ha fet una pel·lícula delicada i elegant, sense defugir, però, l’emotivitat, necessària per retratar la història i la personalitat de la protagonista. La jove Alba August, filla del director Bille August i de l’actriu Pernilla August, és l’encarregada de donar vida a l’escriptora. L’actriu omple la pantalla amb una interpretació vital i sensible, capaç de fer creïble el pas de nena a dona, mostrar la determinació i, alhora, introduir la capacitat de fantasia i imaginació de Lindgren. Sens dubte, un gran descobriment a qui seguir la pista.