Fosbury, Panenka i Volata són tres revistes esportives “diferents”. Totes tres tenen en comú un format molt acurat. El seu contingut es caracteritza per la profunditat i la reflexió, més que no pas per la immediatesa de l’actualitat esportiva, i per la qualitat de les imatges i fotografies. Una proposta lectora per gaudir pausadament.

Recorda que, si bé no pots consultar les revistes a la biblioteca, sí que les pots agafar en préstec. Demana-les al mostrador de l’entrada!

Fosbury

És un projecte periodístic relativament jove, nascut l’any 2014, que vol donar visibilitat al que podríem anomenar “esports minoritaris”. Es defineixen com “la revista de tot l’altre esport”. S’allunyen, doncs, dels esports col·lectius que acostumen a monopolitzar la informació esportiva, com el futbol o el bàsquet. Un projecte valent, també, per apostar pel periodisme esportiu en català.

Aquest 2020, la Fosbury ha canviat, coincidint amb la cooperativització del projecte, apostant pel format monogràfic. L’objectiu és que la revista tingui més pes i substància periodística. També ha canviat la periodicitat, que ara és semestral.

El primer número d’aquesta nova etapa està dedicat a l’esport durant el franquisme. Hi trobareu articles, cronologies, perfils d’esportistes de l’època, entrevistes, curiositats, etc.

Fosbury compta amb una recomanable pàgina web on també trobaràs notícies d’actualitat, entrevistes i articles d’opinió: https://fosbury.cat/.

Clica aquí per veure els exemplars disponibles a la biblioteca.

Panenka

És una revista que parla de les històries del futbol que no apareixen als mitjans de comunicació mainstream. Panenka és un projecte periodístic independent, nascut a Barcelona, que aposta per una mirada diferent al món del futbol, per la diversitat de temes, gèneres i formats. Per saber-ne més, et recomanem que llegeixis el manifest del seu web.

Cada mes trobaràs un número nou, amb un dossier monogràfic, entrevistes i articles en profunditat, però també espais per a la curiositat i la reflexió… sempre al voltant de la pilota de futbol.

Molt recomanable, també, és la seva pàgina web: https://www.panenka.org/. On a més d’un canal de TV i merchandising propi, trobaràs articles i entrevistes vinculats a l’actualitat futbolística.

Clica aquí per veure els exemplars disponibles a la biblioteca.

Volata

És un projecte editorial interdisciplinar –nascut també a Barcelona– dedicat a la cultura ciclista. Volata és, a més d’una revista trimestral, un portal web, un club ciclista, una llibreria cafeteria i moltes més coses.

A la revista hi trobaràs un dossier monogràfic, entrevistes, articles, viatges i rutes, bicicletes i accessoris, mecànica… Destaca la seva gran aposta per la imatge i la fotografia.

Com les altres dues revistes ressenyades, Volata també és un portal web on trobaràs altres informacions que complementen l’oferta de la revista en paper: https://volatamag.cc/.

Clica aquí per veure els exemplars disponibles a la biblioteca.

Imatge amb les revistes ressenyades a la notícia