Imatge de la portada del llibre Hic et nuncLas mujeres de Winchester

de Tracy Chevalier

 

→ Disponible a la biblioteca i a eBiblio

 

 

 

 

La darrera novel·la de Tracy Chevalier és una història de dones. El títol original de l’obra és més subtil i dona pistes de l’argument: A single thread, un fil únic… com la protagonista, la Violet Speedwell, una dona soltera o sobrant degut a la manca d’homes després dels estralls de la Primera Guerra Mundial.

Instal·lada a Winchester, lluny d’una mare impossible i amb records del germà i el promès morts, sobreviu en una oficina. Viu en una habitació barata i no coneix ningú, però malgrat això, consegueix ingressar en el grup de brodadores de la Catedral de Winchester.

Aquests moments de creació de brodats únics la reafirmen com a dona soltera en una societat que les rebutja i les jutja amb duresa.

A la pàgina web de l’autora,  hi trobareu informació interessant de les brodadores i dels campaners, una institució estricta en quant a normes i estrictament masculina:
https://www.tchevalier.com/a-single-thread-background/louisa-pesel-and-canvas-embroidery