Nova cita amb les Micro lectures en veu alta dedicades als clàssics juvenils. Avui et proposem una sessió doble amb El petit príncep i Platero y yo. Són dues obres que, darrera d’una aparença senzilla, potser més propera a la literatura infantil, amaguen textos i pensaments complexos i profunds.

Marta Duarte llegeix un fragment d’El petit príncep en anglès. És l’obra més coneguda de l’escriptor i aviador francès Antoine de Saint-Exupéry. Aquesta novel·la curta, publicada l’any 1944, és un dels llibres escrits en llengua francesa més llegits i traduïts. Si bé, per la forma com està escrit, es pot considerar un relat infantil, El petit príncep és, en realitat, una crítica al món dels adults, que tracta temes com el sentit de la vida, la solitud, l’amistat, l’amor i la pèrdua. Si t’animes a llegir-la, a la biblioteca la trobaràs en català i en castellà.

En la segona part del vídeo, Xavi López Canut ens porta un fragment de Platero y yo, del poeta Juan Ramón Jiménez. L’obra va ser publicada inicialment el 1914 i, posteriorment, ampliada el 1917. Es tracta d’un retrat líric de la infantesa del poeta a Moguer (Huelva), composat per estampes breus que recreen la vida i els personatges del poble. Platero, el petit ase, pelut i suau, ha esdevingut un dels personatges més estimats de la literatura en llengua castellana. Si vols llegir-la, a la biblioteca disposem de diverses edicions, clica aquí per accedir al catàleg.

Després d’aquesta proposta doble, les Micro lectures en veu alta es prenen un descans i tornaran a partir del setembre amb nous clàssics juvenils.