Avui t’oferim una sessió doble de lectures en veu alta de la mà de dos grans referents de les lletres nord-americana i catalana.

La nostra col·laboradora habitual Montserrat Vallès llegeix un fragment de Huckleberry Finn de Mark Twain. El llibre, publicat el 1885, és una sàtira sobre l’esclavisme que imperava als estats del sud d’Amèrica del Nord. Considerada una de les primeres grans novel·les nord-americanes, és també una de les primeres escrites en anglès vernacle nord-americà. Si t’animes a llegir-la, la trobaràs a la biblioteca, en català i en versió de lectura fàcil, i a eBiblio, en format electrònic, en castellà i anglès.

També podeu escoltar un fragment de L’ocell de foc, una de les primeres novel·les juvenils de l’escriptor Emili Teixidor, llegit per Sílvia Lag. Ambientada a l’època medieval, narra les peripècies d’un jove joglar que inicia un llarg viatge a la recerca de la seva identitat.