Segona sessió de lectures en veu alta dedicades als clàssics de la literatura juvenil. Avui t’oferim un fragment de Un capitán de quince años de Jules Verne, escriptor, poeta i dramaturg francès, cèlebre per les seves novel·les d’aventures i, sobretot, de ciència-ficció, gènere literari del qual és considerat un dels màxims precursors.

Un capitán de quince años és una novel·la d’aventures publicada en fascicles a la revista Magasin d’Éducation et de Récréation, de gener a desembre de 1878. Dick Sand és el jove protagonista d’aquesta història que es desenvolupa al mar, amb el rerefons del comerç d’esclaus. El jove, un grumet que es converteix en capità per accident, haurà d’afrontar, amb una tripulació inexperta, una travessa plena de dificultats i obstacles.

Xesca Sánchez Cirera, usuària de la biblioteca, és l’encarregada de fer-nos un tastet d’aquesta novel·la.