Avui dijous t’oferim una tertúlia d’art especial, coincidint amb la celebració del Corpus Christi (en llatí “cos de Crist”).

Es tracta d’una festa mòbil dins del calendari litúrgic, que la situa el dijous següent a l’octava de Pentecosta. La seva celebració, instituïda per l’església catòlica l’any 1262, estava destinada a venerar l’eucaristia. Més enllà de ser una festa religiosa, la celebració del Corpus ha esdevingut en molts indrets una festa ciutadana per excel·lència, on trobem alguns dels elements principals de les nostres festes tradicionals.

La nostra col·laboradora Margarita Pedrol ens parla dels costums i l’origen a casa nostra d’aquesta celebració. Ens porta a alguns dels municipis amb festes assenyalades aquest dia, on no hi falten catifes de colors, custòdies, xiulets i dolços, entre d’altres.

Aquesta setmana també és especial per la nostra biblioteca, perquè el passat dimarts 9 de juny, l’activitat Tertúlies d’art va fer 17 anys. Un dimarts al mes, acostem l’art de manera didàctica a través d’especialistes o artistes, que parlen de la seva obra, sobretot artistes locals, i tractem centenars de temes diversos relacionats amb l’art. L’activitat, dinamitzada per la companya Anabel López i Margarita Pedrol no s’ha aturat en cap moment, i, fins i tot en èpoques complicades, com la reforma de la biblioteca o amb la pandèmia de la covid-19, s’ha seguit realitzant. Felicitem les dinamitzadores i al públic fidel, que després de tants anys continua assistint.

Si t’interessa el món de l’art, recorda que tens una cita un dimarts al mes a les 19 h de forma presencial o de forma virtual, en aquest blog i a les nostres xarxes.

Clica aquí o a la imatge per escoltar l’àudio de la sessió d’avui (durada: 27 minuts).

Imatge amb el títol de l'activitat i il·lustració relacionada