Continuem amb les lectures en veu alta dedicades als clàssics universals Shakespeare i Cervantes. 

Aquest tercer vídeo comença amb la lectura de Romeu i Julieta, la tragèdia de William Shakespeare escrita l’any 1597 que explica la història dels amors entre Romeu i Julieta, dos joves que pertanyen a famílies enfrontades de la Itàlia medieval: els Montagut i Capulet. Es tracta d’una de les obres més populars de l’autor anglès i, al costat de Hamlet i Macbeth, la que més vegades ha estat representada. En el fragment llegit per Marta Duarte podreu escoltar l’escena II de l’acte II, un dels fragments més coneguts de l’obra, amb l’animació d’uns protagonistes d’allò més especials que s’enamoren fins a les darreres conseqüències.

A continuació, Montserrat Xufré ens llegeix un preciós sonet de Shakespeare inclòs en la  selecció de textos que va publicar el crític literari nord-americà Harold Bloom sota el títol Contes i poemes per a nens extraordinàriament intel·ligents. Es tracta del bell sonet XVIII, amb l’inoblidable vers: “So long as men can breathe or eyes can see. / So long lives this, and this gives life to thee.” (“Mentre els homes respirin i els ulls puguin mirar. / Mentre els meus versos visquin i et puguin recrear.”).

I el vídeo tanca amb un contingut que no seria pròpiament una lectura, sinó una recomanació relacionada amb Miguel de Cervantes. Joan Falcó, el nostre expert del Club d’anime i còmic, repassa els còmics que han recreat la universal obra de Don Quijote de la Mancha, un recorregut amb un interessant ventall d’imatges de les il·lustracions d’aquestes historietes.