Davant l’actual situació d’emergència sanitària i social, les biblioteques actuen i estan col·laborant amb diversos recursos per contribuir a fer front les necessitats derivades de la crisi del Covid19. En aquesta línea, la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat ha cedit la impressora 3D de l’Aula multimèdia al CO-Innova_LAB, ubicat a la Torre del Roser.

A finals de març, es va iniciar en aquest espai, la producció de peces de plàstic amb impressores 3D, que s’utilitzen per confeccionar pantalles protectores per al personal sanitari que treballa en primera línia per a controlar la pandèmia. En aquesta iniciativa, hi participen professionals de l’àmbit sanitari, enginyers i makers, coordinats per Coronavirus Makers, que aplega diversos col·lectius de makers, d’arreu de l’Estat. Compten amb el suport dels voluntaris i voluntàries de la Xarxa Santfeliuenca, una iniciativa solidària ciutadana que ha sorgit per donar resposta a diferents necessitats socials causades per aquesta crisi. Els equips de protecció elaborats a la Torre del Roser es reparteixen, principalment, als diversos hospitals de la comarca.

Altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals participen en iniciatives similars, com la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona, la Biblioteca de Volpelleres de Sant Cugat del Vallès i la Biblioteca de Cervelló.

Davant del repte del coronavirus, innovació i solidaritat són claus per lluitar contra aquesta pandèmia.

Per conèixer més a fons aquestes iniciatives et recomanem:

Coronavirus Makers: https://covidmakers.cat/

Xarxa Santfeliuenca:

Imatges de l'elaboració de patalles a la Torre del Roser
Imatges de l’elaboració de pantalles protectores a la Torre del Roser cedides per de la Xarxa Santfeliuenca (Imatges: Instagram @xarxasantfeliuenca)