Del 2 al 31 de març a la Planta 1 de la biblioteca es pot veure una mostra de pel·lícules dirigides per trenta directores de cinema actuals. Són pel·lícules estrenades en la darrera dècada. Trobem des de directores veteranes amb una obra consolidada, fins a cineastes joves amb una carrera incipient en la direcció de llargmetratges, a les que caldrà seguir la pista. Són dones procedents de diversos racons del món, amb especial atenció a les directores més properes al nostre entorn geogràfic –europees, espanyoles i catalanes.

Els títols escollits reflecteixen temàtiques i gèneres molts diversos: drama, comèdia, terror, acció, western, animació… Hi trobem des de cinema independent, fins a blockbusters. Des de cinema militant o experimental, fins a pel·lícules amb vocació d’arribar al gran públic. També hi ha espai pel cinema infantil.

Des de la biblioteca volem visibilitzar que cada cop hi ha més dones darrera de les càmeres, obrint-se pas en el món del cinema, trepitjant terrenys molt diversos, però tots interessants per obrir o consolidar la presència femenina al capdavant de projectes cinematogràfics.

Collage d'imatge de l'exposició "30 directores a qui seguir la pista"