Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la biblioteca celebra el Mes de la dona, amb un programa d’activitats on les dones són les protagonistes. Durant tot el mes a la biblioteca tindran lloc diverses activitats i mostres de fons per reivindicar i visibilitzar la importància de les dones en la història, la societat, la literatura, l’art i el cinema.

Dimarts 3 de març: taller Escriure en català, conduït per Montserrat Vallès, on es treballarà el llibre La ciutat i la casa de Natalia Ginburg. A les 18 h. Sala El Temps de les cireres.

Dijous 5 de març: conferència “La dona a l’Antic Egipte” amb l’egiptòleg Juan Antonio Pérez. A les 18.30 h. Sala Joana Raspall.

Dilluns 9 de març: Història amb crispetes, la tertúlia sobre història i cinema, tractarà el tema “Gènere en primer pla”, amb fragments de films dirigits per dones. A càrrec dels historiadors Xesco Montañez i Lluís Torrens. A les 18.30 h. Sala Joana Raspall.

Dimarts 10 de març: Lectures en veu alta amb un especial de Literatura en femení, a càrrec d’Anabel López i els biblioVOLUNTARIS. A les 11 h. Sala Joana Raspall.

Dimecres 11 de març: Club d’anime i còmic, a càrrec de Joan Falcó, dedicat a historietistes, guionistes i personatges femenins del món del còmic, l’anime i  el manga. A les 19 h. Sala Joana Raspall.

Dissabte 14 de març: Truita d’estels a l’Hora del conte, un espectacle de titelles i música conduït per la cuidadora d’estels de la Cia Patawa. A les 11 h. Sala Joana Raspall.

Dimarts 17 de març: Maria Antonieta i el rococó a la Tertúlia d’art de la biblioteca, amb les historiadores d’art Margarita Pedrol i Anabel López. A les 19 h. Sala Joana Raspall.

Exposicions i mostres de fons

Racó de l’artista: exposició de l’il·lustradora i arquitecta santfeliuenca Núria Feijoó. Planta 1.

“Dones en la història”: mostra sobre dones que han fet història: aventureres, lluitadores socials, lingüistes, científiques, polítiques, reines i princeses, abadesses, escriptores, actrius, pintores, etc. Selecció per a tots els públics. Plantes 0 i 1.

“30 directores a qui seguir la pista”: mostra de pel·lícules de diferents gèneres dirigides per directores de cinema de diversos racons del món, amb especial atenció a les més properes. Planta 1.

“L’Aparador de la biblioteca”: biografies i llibres sobre dones. Planta 1.

“Àfrica en femení”: Exposició a la Sala Joana Raspall.