Les obres de l’escultor Félix Lozano Sánchez ompliran d’art la biblioteca durant els mesos de desembre, gener i febrer.

Félix Lozano Sánchez va néixer a Sevilla el 1944, i durant molts anys va viure a Sant Feliu on va estar vinculat al Cercle de Belles Arts Santfeliuenc. Actualment treballa a Vespella de Gaià (Tarragona), on té un taller que recomanem que visiteu.

Des dels anys 90 ha fonamentat el seu treball artístic en obres escultòriques realitzades de manera artesanal, fruit d’un treball basat en l’experimentació amb materials reciclats. Bàsicament es tracta d’eines del camp que han perdut la seva utilitat, molt lligades a la terra, de caràcter rural i que transporten l’artista als seus records i vivències particulars i familiars. L’escultor busca eines entranyables, amb la riquesa d’haver estat utilitzades pels nostres avis,  i  les transforma en formes humanes, vegetals i animals, amb uns acabats molt expressius i plàstics. El resultat són escultures úniques, fetes a mà de manera artesana, amb una estètica molt particular, que fins i tot podríem qualificar de surrealista. La seva obra transporta l’observador a un particular univers escultòric que investiga les possibilitats de materials alternatius.

Des de l’any 1980, ha creat un gran nombre d’obres de diferents disciplines artístiques, des de pintures a l’oli, figuratives i abstractes, al·legories de colors intensos i primaris, fins a poesies visuals i mobiliari decoratiu. El seu currículum artístic és molt ampli quant a premis i mencions, amb moltes exposicions individuals i col·lectives; i també compta amb direccions tècniques d’esdeveniments artístics.

Del 10 de desembre fins al 31 de gener les seves escultures s’exposaran a la vitrina del Racó de l’artista i a diferents racons de la biblioteca.

Per saber-ne més: