Amb motiu del 25N, dediquem l’aparador de la biblioteca al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. A la planta 1 de la biblioteca, també trobaràs una exposició de fons sobre aquesta temàtica.

També et recomanem l’especial que s’ha publicat a la Biblioteca Virtual. Hi trobareu recomanacions i propostes de novel·la, contes infantils, cinema, música, assaig, així com llibres i altres recursos per combatre la violència masclista.

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el dia 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.

La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

La violència masclista, en qualsevol de les seves formes (física, psicològica, sexual, econòmica entre d’altres)  és la manifestació més esfereïdora del patriarcat i representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.

Aquest especial s’ha elaborat en col·laboració conjunta de l’Oficina de les Dones i LGTBI i la Xarxa de Biblioteques Municipals.

#prouviolenciamasclista