En el marc de les Jornades de Drets Humans a Sant Feliu es pot visitar l’exposició fotogràfica “A pie de valla. Frontera Sur” del fotoperiodista José Antonio Sempere. Aquesta mostra, instal·lada a la Sala Joana Raspall (Planta 0) del 18 al 28 de novembre, està integrada per 50 fotografies de persones que arrisquen la vida per intentar saltar la tanca ubicada a la frontera sud. L’autor ha estat testimoni directe del drama de la immigració transfronterera al Marroc com a periodista, i ha volgut retratar-ho en les seves fotografies de manera realista i sense pal·liatius. L’exposició compta amb el suport del projecte European Days of Local Solidarity.

El programa de les jornades també inclou una xerrada a càrrec de Roland Fosso, autor del llibre La última frontera, el dimecres 20 de novembre a les 18.30 h també a la Sala Joana Raspall de la Biblioteca. En la sessió, Fosso parlarà del seu procés migratori i com va experimentar en primera persona el traspàs dels murs, reals o figurats, que suposen les fronteres que va trobar fins arribar a Europa.