Durant el mes de novembre, al Racó de l’artista ubicat a la primera planta de la biblioteca, hi trobareu exposades obres de Gerard Fisa.

Gerard Fisa Biscarri és un artista plàstic llicenciat en Belles Arts per la UB, Màster en Artteràpia per la Universitat de Vic i professor i pedagog d’art, que actualment resideix a Sant Feliu de Llobregat.

Des del 1995, quan va estudiar gravat i sistemes d’estampació a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú es dedica a fer sèries de gravats sobre paper, aiguafort, xilografies, litografies, fotogravats, serigrafies… A més, també realitza obra escultòrica, attrezzo per obres de teatre, videoart, dibuix, pintura i performances.

Els gravats exposats al Racó de l’artista estan fets amb la tècnica de l’aiguafort i aiguatinta sobre coure. També es poden veure les matrius, perquè es pugui gaudir del misteri de gravat: matriu (negativa) – estampa (positiva).

La temàtica de les obres gira al voltant de la màgia, la natura i el misteri de la vida. Són dibuixos inspirats en experiències xamàniques i amb plantes sagrades o mestres. Hi apareixen personatges, caminant, arrossegant-se o asseguts a les branques dels arbres, també apareixen representacions de tòtems, elements fàl·lics i simbòlics on s’intueixen formes d’animals, vegetals, minerals, òrgans o ve rostres humans animalitzats.

 

Imatge d'obres de Gerard Fisa