El proper dimarts 19 de novembre a les 11.30 h, es farà una nova sessió de l’Aula de cinema a la biblioteca, amb una Introducció al so, a càrrec de David Gabriel (sonidista i professor de l’ESCAC i la UB).

L’Aula de cinema és un projecte que vol difondre la cultura cinematogràfica entre els ciutadans, promoure el rol de les biblioteques públiques com a equipament cultural de proximitat que treballa per a l’accés universal a la cultura i donar visibilitat a les activitats de la Fundació ESCAC. En els darrers anys, les biblioteques han fet un esforç notable per crear col·leccions de cinema actualitzades i de qualitat que reforcen el fons documental de llibres, revistes i música, entre altres, de bandes sonores.

Al llarg de l’any es fan una sèrie de conferències programades a diferents Biblioteques de la Xarxa –entre les quals hi ha la de Sant Feliu, impulsora del projecte– que pretenen fomentar el gust pel cinema del públic i acostar-los el procés de creació d’una pel·lícula.

 

Imatges de l'activitat Aula de cinema. Autor: Jaume Felipe Villa
Fotografies: Jaume Felipe Villa

Les conferències les imparteixen professors en actiu de l’Escola així com directors sorgits d’aquesta amb pel·lícules estrenades comercialment.

Totes les conferències són obertes al públic i gratuïtes.

Recentment, Jaume Felipe Villa, director de la biblioteca Maria Àngels Torrents de Sant Pere de Riudebitlles ha publicat un article al blog de la IFLA (la Federació Internacional d’Associacions de Bibliotecaris i Biblioteques) que posa en relleu aquest projecte.