Empar Moliner és una escriptora catalana, que escriu en llengua catalana i castellana. La seva literatura es caracteritza pel sentit de l’humor i per una visió crítica de la societat contemporània i les seves contradiccions.

Serà amb el periodisme, primer als serveis informatius de COM Ràdio i més tard a les pàgines d’opinió de l’edició barcelonina del diari El País, on es farà un nom.

L’any 1999 publica el recull de contes L’ensenyador de pisos que odiava els mims, relats satírics que van obtenir el reconeixement de crítica i públic, i l’any següent guanya el premi Josep Pla amb la novel·la Feli, esthéticienne, traduïda a l’alemany. El 2004 publica el llibre de contes T’estimo si he begut, considerat el millor llibre de l’any segons La Vanguardia i El Periódico, i traduïda a l’anglès per Peter Bush amb el títol I Love You When I’m Drunk. El 2005 l’aplec de cròniques periodístiques Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, amb els quals Moliner va obtenir un èxit indiscutible. Desitja guardar els canvis? és un recull dels articles que publica cada dissabte a l’edició catalana d’El País, a mig camí entre la crònica i la narració.

Font: wikipedia.org

En 5 llibres

Premis

  • Premi Josep Pla de narrativa (2000) per Feli, esthéticienne
  • Premi Lletra d’Or (2005) per T’estimo si he begut
  • Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions (2015) per Tot això ho faig perquè tinc molta por