El mes de setembre ens ha portat moltes novetats. En destaquem aquestes…

Ciencias creactivas de Raquel Fernández i Natalia Solana
Un llibre ple de propostes per descobrir el món de la ciència a les aules d’Educació Primària. Experiments i projectes explicats pas a pas d’una manera molt comprensible que faran disparar la creativitat, la inventiva i la iniciativa dels més joves, per descobrir la ciència d’una manera divertida. Reciclatge, camps magnètics, experiments de física i química, tot això i molt més s’inclou en aquest llibre, molt recomanat per a la docència.

Mecano de Javier Adrados
La dècada dels 80 quedarà en la memòria com una època de canvis, de transició, en l’àmbit cultural, polític i social. Uns canvis que van resultar iconogràfics, esdevenint i marcant un estil que encara avui dia crea tendència. A Espanya, en l’àmbit musical, vam tenir un fenomen que perdurarà al nostre país com a referent musical: l’anomenat ‘la movida dels 80’. Un dels grups musicals més influents i de més èxit d’aquesta ‘movida’, va ser el format per Ana Torroja, Nacho Cano i José Maria Cano. Mecano va significar una abans i un després en el panorama del pop espanyol, esdevenint tot un referent musical amb cançons electròniques que farien ballar tota una generació. Aquesta és la seva història.

Després del procés, què? d’Adrià Font
Són diverses les teories que hi ha sobre què passaria després d’un procés d’independència del poble català. Moltes són reflexions que contemplen les relacions entre independentisme i moviments socials, els reptes del feminisme republicà, la gestió de la repressió de l’Estat o les oportunitats per bastir un sindicalisme nacionalment autocentral. Tots aquests temes deixen incògnites encara per resoldre, qüestions que miren de trobar resposta en aquest llibre.

Los hombres buscan, las mujeres eligen de Dawn Maslar
Conèixer a algú perquè sigui la nostra parella de per vida és potser un dels objectius, en l’àmbit personal, que ens marquem per mirar de satisfer una de les nostres emocions més importants: l’amor. Aquest llibre ens explica des d’un punt de vista biològic, però exposat d’una manera molt clara i de fàcil lectura, què s’amaga darrere l’emoció de l’amor. Quina explicació hi ha a la necessitat que tots tenim d’enamorar-nos o de trobar parella? Què ens engresca per conèixer a algú en particular? L’autora Dawn Maslar mira de donar respostes a aquesta i d’altres preguntes amb la seva obra.

El Arte de comunicar de Leo Farache
L’ésser humà és un animal 100% sociable, que busca la interacció social per poder sobreviure. Una de les claus per poder interaccionar correctament amb els altres és la comunicació. Una bona comunicació no només farà que t’entenguin millor, sinó que ens sentirem més plens, més segurs, més confiats, i més forts amb un consegüent augment de la nostra satisfacció, felicitat i autorealització personal. Aquest llibre ens ensenya algunes claus per poder comunicar millor, perquè comunicar bé és viure millor.

Expuestos de Sergio Roitberg
Vivim en un món on cada vegada estem més connectats a bases de dades. El ‘Big Data’ acumula milions de dades personals nostres. L’autor Sergio Roitberg ens presenta amb el seu llibre ‘Expuestos‘, quan fràgil són les nostres dades, les nostres vides, enfront un món canviant cada cop més tecnològic i transparent. L’autor ens explica que no hem de patir per aquest ‘canvi’, al contrari, ens ensenya com aprofitar les oportunitats que les noves tecnologies amb la seva connectivitat ens ofereix.

SOS microbios de Martin J. Blaser
Els avenços mèdics fan que la nostra qualitat de vida millori, que ens sentim més saludables. Les investigacions mèdiques treballen dia rere dia per crear fàrmacs que eliminin virus, bacteris i plagues vàries. Però aquesta predisposició de les persones a no voler posar-nos malalts ens porta a abusar d’antibiòtics que no fan més que enfortir els virus. El Dr. Blaser ens porta un llibre on vol demostrar que abusar dels antibiòtics elimina els nostres propis microbis i això pot tenir conseqüències nefastes per al nostre cos i la nostra salut en un futur.

¡Sálvese quien pueda! : el futuro del trabajo en la era de la automatización d’Andrés Openheimer
Andrés Oppenheimer ens presenta un llibre on l’automatització fa perillar milions de feines. Advocats, comptables, metges, comunicadors, venedors, banquers, mestres, obrers, restauradors, analistes, xofers, funcionaris,... són sectors on la intel·ligència artificial agafarà protagonisme i desbancarà milions de professionals arreu del món. Estem preparats? Amb aquest llibre l’autor vol aportar solucions per enfrontar-nos, i sobretot preparar-nos, a la revolució que ofereix el mercat laboral.
Col·lagen per a l’ànima : la gratitud de tolo Alzina
Aquest llibre és un himne a l’alegria, perquè com més agraïm les coses, més feliços podem arribar a ser! Tot un recull d’agraïments: bàsics, naturals, emocionals i sorprenents. Ja sabem el que diu el refrany: ‘Es de ser bien nacidos, ser agradecidos‘, i aquest llibre ho vol promulgar als quatre vents.

La Carga mental mental de las mujeres : … y la de los hombres d’Aurélia Schneider
La síndrome coneguda com a ‘burn-out’ és la sensació de sobrecàrrega mental i física per les pressions atorgades per la nostra vida social. La imposició de càrregues familiars i laborals, com ara la criança dels fills, les presses a la feina, les reunions, les compres, la falta de temps per nosaltres… poden crear una sensació d’esgotament mental que pot afectar tant a dones com a homes. Aquest llibre vol ser una ajuda per pal·liar i gestionar aquestes sobrecàrregues per tal de millorar les nostres vides.

Dormir inteligentemente de Shawn Stevenson
Dormir bé és fonamental per poder rendir al màxim a les nostres vides, per poder enfrontar-nos amb energia a les càrregues i responsabilitats del dia a dia. Però vivim en un món on l’estrès provocat pels nostres estils de vida fan que no descansem com hauríem de fer-ho, i això influeix en el nostre rendiment a la feina, la nostra salut i el nostre humor durant la jornada. L’autor Shawn Stevenson ens proposa un pla per tal de poder dormir bé i així tenir més energia i millorar la nostra salut.

La biblioteca en llamas de Susan Orlean
El mes d’abril de l’any 1986 un incendi a la Biblioteca Pública de Los Angeles va cremar 400.000 llibres i va malmetre 700.000 títols més. Aquest esdeveniment tan lamentable no va tenir el ressò que mereixia perquè aquell mateix any un altre desastre, de caràcter nuclear, acaparava tota l’atenció del planeta. L’autora Susan Orlean investiga i ens narra aquesta història que mira d’arribar al fons del misteri i esclarir què és el que va passar realment aquell dia, qui voldria cremar una biblioteca i per què?

Necroeconomía: el manual para entender la economía perversa de Marta Flich
Tot el que sempre has volgut saber sobre economia però pensaves que era difícil i complicat d’entendre ho pots trobar en aquest llibre de Marta Flich, amb un to irònic i d’humor. Conceptes d’economia mundial, quotidians, del dia a dia i que ens afecta a tots, estan explicats i repassats d’una manera molt peculiar i amena.

Técnicas de animación de Richard Williams
Si t’agrada l’animació 3D de dibuixos animats o de videojocs, aquest llibre t’ensenyarà a dominar la creació de moviment en els teus personatges. Aconseguir crear gestualitzacions d’expressions facials, i efectes del moviment del cos com ara caminar, córrer, ballar, saltar, etc. Ho podràs fer gràcies a aquest manual que roman imprescindible per qualsevol aficionat o professional del gènere.

Comer insectos d’Isaac Petràs
El canvi climàtic ens porta a buscar maneres ecològicament més sostenibles de crear aliments. Ens veiem abocats a cercar noves maneres d’alimentar-nos i de buscar nous aliments. Els insectes destaquen per la seva alta aportació nutritiva i per la reducció de contaminants pel medi ambient a l’hora de criar-los. Cada cop són més els països que se sumen a la tendència d’incloure els insectes en les seves dietes. Cucs, formigues, escorpins, escarabats, i fins i tot taràntules, són alguns insectes que fins i tot es poden considerar producte gurmet en països com Tailàndia o el Japó.

Te dirán que es imposible de Juan Fueyo
Aquest llibre vol ser una guia que t’ajudarà en la teva autorealització personal, en certa manera a arribar al següent nivell. Si busques triomfar a la teva vida personal i professional aquesta obra et guiarà a través d’estratègies basades en les experiències personals de l’autor, Juan Fueyo. Res no és impossible, el límit el poses tu i així ho vol demostrar l’autor a través dels arguments del seu llibre.