La realitat és molt sovint font d’inspiració per al cinema. Et recomanem algunes novetats de cinema i sèries que, ens acosten a personatges reals: delinqüents, reines, polítics, periodistes, dives de la música… Vides apassionants que t’atraparan…

 

Imatge del cartell de la pel·lícula El Ángel

El ángel (Luis Ortega, 2018, Argentina)

Qui? Carlos Robledo (1952) és un dels majors criminals de la història d’Argentina. Anomenat popularment “Ángel Negro” o “Ángel de la Muerte”, es creu que va cometre més 40 robatoris i 11 assassinats. Amb només 20 anys va ser capturat i condemnat a cadena perpètua. És a la presó des de 1972.

La pel·lícula és un trepidant film de gènere, que recorda el cinema de Tarantino. Molt d’humor negre i una banda sonora plena de hits dels 70 i un protagonista sanguinari, que malgrat tot, mai ens deixa de caure simpàtic.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula Un día más con vida

Un día más con vida (Raúl de la Fuente i Damián Nenow, 2018, Espanya)

Qui? El periodista polonès Ryszard Kapuscinski (1932-2007) va viatjar per diversos països reportant guerres, cops d’estat i revolucions. Va viure de primera mà el fi del colonialisme a Àfrica.

La pel·lícula descriu els tres mesos que Kapuscinsli va passar a Angola el 1975, al principi d’una guerra civil que va durar dècades. Singular film d’animació que combina imatges reals, imatges d’arxiu i fotos fixes de l’època.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula First man

First man (El primer hombre) (Damian Chazelle, 2018, EUA)

Qui? Neil Armstrong (1930-2012) va ser un astronauta nordamericà i la primera persona en trepitjar la Lluna.

La pel·lícula narra la missió de la NASA que va portar l’home a la Lluna. Centrat en Armstrong, el film explora el sacrifici i el preu, individual i col·lectiu, de la missió.

 

 

Imatge del cartell de la pel·lícula El fotógrafo de Mauthausen

El fotógrafo de Mauthausen (Mar Targarona, 2018, Espanya)

Qui? El català Francesc Boix (1920-1951), fotògraf i militant comunista, va lluitar en les files de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil espanyola. Exiliat a França, va ser empresonat i deportat a camps de concentració nazis. A Mauthausen va fer nombroses fotografies que mostraven la crua realitat del camp i les pràctiques d’extermini dels presos.

La pel·lícula narra el pla d’un grup de presoners espanyols del camp de concentració de Mauthausen per conservar i amagar els negatius de les fotografies que immortalitzaven les condicions de vida dels deportats.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula La favorita

La favorita (Yorgos Lanthimos, 2018, Regne Unit)

Qui? Ana Estuard (1665-1714) va ser reina d’Anglaterra. Durant el seu regnat es van unir Anglaterra i Escòcia per format la Gran Bretanya. Va ser, doncs, la primera reina de la Gran Bretanya, l’última de la casa Estuard.

La pel·lícula relata la vida a la cort, amb ascensos i caigudes, intrigues i escàndols… Amb un repartiment encapçalat per un gran trio d’actrius.

 

 

Imatge del cartell de la sèrie The Crown Temporada 2

The Crown. Temporada 2 (Sèrie TV, 2017, Regne Unit)

Qui? Elisabet II (1926) és, des de 1952, reina de Gran Bretanya i cap d’estat més longeva del món.

La sèrie narra la vida de la reina des del seu casament, el 1947 fins a l’actualitat. Les relacions entre la casa reial i el govern, rivalitats polítiques, inrigues personals i el delicat equilibri entre la vida privada i la vida pública.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula El vicio del poder

El vicio del poder (Adam McKay, 2018, EUA)

Qui? Dick Cheney (1941) polític nordamericà, fou vicepresident de 2001 a 2009, durant el mandat de George W. Bush. Considerat el vicepresident més poderós de la història és, també, un dels polítics menys populars.

La pel·lícula explora la història real sobre com Dick Cheney, un buròcrata de Washington, va acabar esdevenint un dels homes més poderosos del món, amb conseqüències en el seu país i la resta del món que encara avui en dia es deixen sentir.

 

Imatge del cartell de la pel·lícula Maria by Callas

Maria by Callas (Tom Volf, 2017, França)

Qui? Maria Callas (1923-1977) fou la cantant d’òpera més important del segle XX. “La Divina” és un d’aquells personatges que no necessita presentació.

El documental és un retrat íntim de la vida i el treball de la diva. Amb testimonis com la pròpia Callas i altres personalitats de l’època.

 

 

Imatge del cartell de la pel·lícula Whitney

Whitney (Kevin McDonald, 2018, EUA)

Qui? La cantant nordamericana Whitney Houston (1963-2012) fou una de les artistes més importants de R&B, soul, blues i gòspel. Coneguda com “La Veu”, per la seva gran qualitat vocal, el seu estil va tenir un fort impacte en la indústria de la música i va revitalitzar la tradició del gòspel-soul-pop, inspirant nombrosos artistes posteriors.

El documental és un retrat de la vida de l’artista i la seva família, amb les seves llums i les seves ombres.