El mes de juliol ha arribat amb un munt de llibres d’allò més interessants. De les darreres novetats destaquem els següents títols:

Portada del llibre Llegendes de nit

Llegendes de nit: Sant Joan, Tots Sants, Nadal i Cap d’any  de Miquel Martín i Serra

Il·lustrat per David Granato

 

Les nits més màgiques de l’any, com ara Sant Joan o la nit de Tots Sants, ens amaguen històries plenes d’encanteris, misteris, miraculoses i inquietants. El llibre recull contes i llegendes que et faran gaudir d’una meravellosa lectura.

 

 

Portada del llibre La guerra más larga de la historia

La guerra más larga de la historia de Lola Venegas, Isabel Martínez Reverte i Margó Venegas

 

Durant més de 4.000 anys les dones han estat sotmeses a l’opressió i repressió per part d’un món dominat pels homes. Aquest llibre és tot un document periodístic on es descriu tota una sèrie d’aberracions que han hagut de patir les dones durant tota la història. Llibre testimoni d’una lluita i una opressió que continuen sent vigents avui dia.

 

 

Portada del llibre ¿Aún no eres freelance?

¿Aún no eres freelance?: la guía imprescindible del freelance (y de los que todavía no lo son) de José Antonio Calvo

Vols ser el teu propi cap? Treballar amb els teus propis horaris? Donar un gir a la teva vida professional? Llavors aquest és el llibre que busques. Una guia imprescindible per saber que cal fer, com moure’s per ser autònom. Trobaràs tota una sèrie de trucs, consells i tàctiques per poder tirar endavant el teu projecte professional.

 

 

Portada del llibre Domesticados

Domesticados: las diez especies que han cambiado la historia  de Alice Roberts

 

Durant milers d’anys, l’home havia de conviure amb els animals i la natura per poder sobreviure. Avui dia, l’home ha aconseguit evolucionar per poder crear la civilització que avui dia coneixem. Aquest llibre fa un recorregut per totes les fases que han portat l’home de ser primitiu a ser un ésser totalment civilitzat.

 

Portada del llibre Per què les dones salvaran el planeta

Per què les dones salvaran el planeta de diverses autores

Vandana Shiva, Maria Miles, Yayo Herrero, entre més de vint autores, proposen assajos i entrevistes ecofeministes per canviar-ho tot. 

El paper de la dona esdevé clau a l’hora de reconduir la direcció de la civilització cap a una de més ecològica per poder salvar el planeta. Aquest llibre inclou reflexions, entrevistes i iniciatives, de diverses dones d’arreu del món. La idea d’aconseguir la igualtat de gènere, juntament amb un món més sostenible, marquen la temàtica del llibre.

 

 

Portada del llibre Diario de un Millenial

Diario de un millennial: una historia para que todas las generaciones sean felices en el trabajo de David Tomás

 

Ser ‘Millennial’ no és només una qüestió generacional, sinó una qüestió de mentalitat, una qüestió d’actitud davant el món. L’autor David Tomás ens explica quin es el canvi que hem de fer per poder adaptar-nos a un món que cada cop avança més de pressa, amb els seus corresponents dilemes.

 

 

Portada del llibre Mejor sin plástico

Mejor sin plástico: guía para llevar una vida sostenible de Yurena González Castro

 

El canvi climàtic és un fet que està present en el nostre dia a dia. Hem de prendre consciència de canviar d’actitud per poder salvar el planeta per les generacions venidores. Yurena González ens explica fins a quin grau és perjudicial abusar de residus inorgànics, i com pensar de manera sostenible per frenar, o com a mínim endarrerir, el canvi climàtic.

 

 

Portada del llibre Cómo ser humano

Cómo ser humano: la guía definitiva sobre tu asombrosa existencia  de Graham Lawton i Jeremy Webb

Il·lustrat per Jennifer Daniel

Què és la personalitat? Quina mena de criatures som? Què ha fet el llenguatge per tu? Perquè riem, ens besem, ens barallem?… amb aquest llibre es vol donar resposta a totes aquestes preguntes que ens defineixen com a éssers humans.

 

 

Portada del llibre El planeta vacío

El planeta vacío: el impacto del descenso demográfico global  de Darrell Bricker i John Ibbitson

 

Després de moltes dècades d’un augment de la demografia mundial, en els darrers anys sembla que la tendència és inversa. Aquest llibre ens exposa les conseqüències positives, però també negatives que pot tenir el decreixement de la població, en sentit econòmic i social.

 

 

Portada del llibre ¿Cuánto sabes de economía?

¿Cuánto sabes de economía?  d’Iñaki Jiménez Largo

 

Quant creus que saps sobre economia? Sabries diferenciar un crèdit d’un préstec? Què és la prima de risc? O perquè va ser necessari rescatar als bancs? Totes aquestes preguntes i molts dubtes més tenen resposta a través d’aquest llibre que ens presenta l’Iñaki Jiménez.

 

Portada del llibre El Tigre en la casa

El Tigre en la casa: una historia cultural del gato  de  Carl Van Vechten

Il·lustrat per Krystopher Woods

 

Ets de gats o de gossos? Si la teva resposta són els gats, no deixis de llegir aquest llibre on trobaràs una fascinant història cultural del felí més domèstic. Plena de curiositats, enigmes i anècdotes, aquest llibre relata com és que ens sentim tan fascinats per aquests petits mamífers.

 

 

Sabiduría de la antigua China

Sabiduría de la antigua China: proverbios, cuentos y leyendas del chéng yoŭ de María Eugenia Manrique

 

Un llibre ple de proverbis, contes i llegendes xineses tan singulars com interessants. Deixa’t endinsar de la cultura xinesa a cada pàgina. Si t’agrada el folklore asiàtic i oriental no pots deixar escapar aquesta lectura.

 

 

El pequeño libro de los agujeros negro

El Pequeño libro de los agujeros negros  de Steven S. Gubser i Frans Pretorius

 

L’Astrofísica sempre ha semblat un tema molt complicat d’entendre, però s’ha d’admetre que pot suscitar molt d’interès i curiositat respecte a diverses qüestions. Els forats negres, què s’amaga darrere aquests fenòmens? Aquest volum ens explica idees i descobriments que mitjançant la imaginació fan partícip al lector.