El pròxim dijous 13 de juny, a partir de les 18 h, la biblioteca acollirà l’acte central de la 2a Setmana de la biblioteca, una taula rodona amb set autors convidats. El tema del col·loqui serà l’extraradi a la literatura i s’analitzaran les característiques de les novel·les ambientades en l’anomenada perifèria.

Els escriptors participants seran Javier Pérez Andújar, de la Internacional de los Bloques a Sant Adrià del Besós, Kiko Amat de Sant Boi, Empar Fernández de Cornellà, Toni Hill de Sant Ildefons de Cornellà, Miguel Ángel Ortiz de la Zona Franca, Carles Peramo de Sant Feliu de Llobregat i Maria Candel, filla de Paco Candel, qui tant va contribuir a la configuració de l’ideari col·lectiu sobre la immigració.

El col·loqui estarà conduït per la periodista Sònia Perelló i els lectors també tindran veu per oferir el seu punt de vista.

Per obrir el debat citem les paraules de Javier Pérez Andújar a la novel·la Catalanes todos: “¿Comulgas con toda esa sociología moderna del extrarradio y la periferia? Según como lo entiendas. Geográficamente es insostenible. Ya sabes, la Tierra es redonda, no hay periferias posibles. Los extrarradios se hacen con gente. Lo periférico son siempre los pobres”.

L’acte s’iniciarà amb una performance artística a l’entrada de la biblioteca, a càrrec d’Adrián Pino Olivera i a les 18.30 h començarà la taula rodona a la Sala Joana Raspall (Planta 0).