El dijous 7 de març a les 18.30 h hi haurà una nova sessió del festival El Dia Més Curt que organitza la biblioteca de febrer a abril. Sota el títol Perles del Quebec, es podran veure set curtmetratges que mostren la diversitat i vitalitat de la cinematografia quebequesa, una de les potències mundials del cinema curt.

Entre d’altres, dijous podrem gaudir d’un dels curts nominats als Oscar 2019: Fauve. Es tracta del segon curt del director de fotografia canadenc Jérémy Comte.

Dos nois, un joc aparentment innocent i un paisatge post-apocalíptic. Una història carregada de tensió, que atrapa des del primer moment. Visualment impressionant, Fauve és un retrat dur i commovedor sobre la infantesa i la transició cap a l’adolescència. Guanyador del prestigiós Premi del Jurat al Festival de Sundance 2018 i altres premis en diversos festivals arreu del món, aquest curt partia com a favorit en la cursa pels Oscar –en una categoria on també competia Madre de l’espanyol Rodrigo Sorogoyen– que finalment es va endur Skin.

La sessió Perles del Quebec es completa amb Les négatifs de McLaren (Marie-Josée St-Pierre, 2006), Nous avions (Stéphane Moukarzel, 2013), Trotteur (Arnaud Brisebois, Francis Leclerc, 2010), Bernard Le Grand (Phillippe Lupien i Marie-Helène Viens, 2013), y20 (Dominique T Skoltz, 2013) i Mynarski Chute Mortelle (2014). Un programa rodó per viatjar i descobrir l’excel·lent estat de forma del cinema curt quebequès. Pots consultar el programa clicant aquí.

La sessió, apta per a tots els públics, es farà a la sala Joana Raspall (Planta 0) i durarà una hora aproximadament.

Font: macguffin007.com i cinesinfronteras.com