El pròxim divendres 15 de febrer la biblioteca acollirà la tertúlia “Història pintada del segle XIX”, dintre de l’activitat Història amb crispetes.

El XIX va ser un segle eclèctic pel que fa a les arts plàstiques: des de finals del neoclassicisme fins al postimpressionisme, i d’aquí a les arrels de les avantguardes del segle XX. Mitjançant la projecció de breus fragments cinematogràfics seleccionats acuradament, aplicarem unes suaus pinzellades que ens submergiran en l’atmosfera estètica tant del film com del quadre. La màgia de la pantalla ens permetrà una doble visió privilegiada: una mirada crítica a la personalitat i a l’estil dels grans del XIX com Turner, Van Gogh, Renoir i Tolouse-Lautrec, entre d’altres.

Cinema i pintura amb majúscules!

Activitat a càrrec de José Luis Subías i Mónica Marañón.

Entrada lliure.

Divendres 15 de febrer, a les 18.30 h. Sala Joana Raspall (planta 0)