El Dia Més Curt és un cicle de projeccions de curtmetratges que reivindiquen mundialment el cinema de curta durada. Es tracta d’obres mestres del format curt, provinents dels principals festivals catalans i premiades internacionalment, de moltes èpoques i gèneres, amb cinematografies de diversos indrets del món, per a tots els gustos i diferent tipus de públic. Et proposem gaudir de cinc sessions del curtmetratge en tota la seva grandesa i diversitat. Pots descarregar-te el programa clicant aquí.

En cada sessió els assistents podran votar els curts que més els hagin agradat. Un cop finalitzat el cicle, sortejarem tres bosses de la biblioteca amb 1 val 2 x 1 per al CineBaix, entre totes les persones que hagin participat a les votacions.

Les projeccions es fan a la sala Joana Raspall (Planta 0), tenen una durada aproximada d’una hora i són d’entrada lliure i gratuïta.

Imatge amb el títol Projeccions

Imatges d'alguns dels curts que es projecten a l'activitat El Dia Més Curt
Dissabte 23 de febrer a les 12 h: Junior Beat

58 min. De 4 a 12 anys.

El cinema per a infants i joves més destacat del moment, petites grans pel·lícules de la mà d’alguns dels millors festivals especialitzats. Medi ambient, fantasia, drets humans, esport, cultura audiovisual i educació en valors.

Dijous 7 de març a les 18.30 h: Perles del Quebec

61 min. Tots els públics.

Recuperem grans joies del cinema curt quebequès. Des de ficcions i animacions vertiginoses que arrasen en festivals fins a la delicadesa de la dansa i el documental. Un homenatge a una de les potències mundials del curtmetratge.

Dijous 21 de març a les 18.30 h: Bandarra!

59 min. Majors de 12 anys.

Riguem! Aquest any riguem de tot, de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasiem amb donar la volta als tòpics i encamellar a tots aquells que no riuen mai. La Bandarra és la sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de volta.

Dijous 11 d’abril a les 18 h: Km 0 al vídeo musical català

87 min. Tots els públics.

El videoclip fet a casa nostra durant els primers anys del segle XXI s’ha convertit en tot un referent. Productores i cineastes especialitzats, però també coreògrafes, directores d’art, fotògrafes… que han aconseguit gràcies a aquests vídeos fama internacional. Et proposem dues sessions de videoclips amb una selecció per intentar trobar algunes claus de l’estil.

Activitat organitzada per la Xarxa de Biblioteques Municipals en col·laboració amb Catalunya Film Festivals.