El febrer serà un mes de cinema a la biblioteca. A les activitats habituals al voltant del setè art, s’afegeix un cicle de curtmetratges amb projeccions per a tots els gustos i per a tots els públics.

Parlem d’història a partir del cinema: Història amb crispetes
Imatge de l'activitat Història amb crispetes

Encetem el “febrer cinematogràfic” el divendres 15 de febrer a les 18.30 h amb una nova sessió d’Història amb crispetes, la trobada mensual que t’apropa la història a partir de fragments de pel·lícules. Els historiadors Mónica Marañón i José Luis Subías ens parlaran de l’art del segle XIX a Història pintada del segle XIX.

Ens acostem al procés de creació d’una pel·lícula: Aula de cinema

Imatge de l'activitat Aula de CinemaJa fa unes temporades que la biblioteca de Sant Feliu participa al projecte Aula de Cinema, que pretén fomentar el gust del cinema pel públic i acostar-los al procés de creació d’una pel·lícula, així com promoure el fons de cinema de les biblioteques públiques (pel·lícules, sèries, llibres, revistes i bandes sonores). És un projecte conjunt de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

El 18 de febrer a les 18.30 h t’oferim una nova sessió: Adaptacions literàries: Frankenstein, a càrrec del documentalista i professor de l’ESCAC Daniel Jariod.

Cicle de projeccions de curtmetratges: El Dia Més Curt

Imatge de l'activitat El Dia Més CurtDe febrer fins l’abril la biblioteca Montserrat Roig organitza un cicle de curtmetratges, en col·laboració amb Catalunya Film Festivals. Els curts que es projectaran formen part de la programació d’El Dia més curt, una iniciativa que reivindica el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions per fer-les arribar arreu del territori.

La programació d’aquest cicle està dividida en cinc sessions per a tots els gustos i per a tots els públics. Es tracta d’obres mestres del format curt, provinents dels principals festivals catalans i premiades internacionalment, de moltes èpoques i gèneres, amb cinematografies de diversos indrets del món. Et proposem gaudir del curtmetratge en tota la seva grandesa i diversitat.

Comencem amb Junior Beat, el dissabte 23 de febrer, a les 12 h, per a públic infantil i familiar. Cinema creatiu per fer somiar els més petits de la casa, en una sessió adreçada a infants a partir de 4 anys, però especialment recomanada de 8 a 12 anys.

La següent sessió serà el dijous 28 de febrer, a les 18.30 h, amb una proposta trencadora: Bandarra! La sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de volta, adreçada a majors de 12 anys.

Dijous 7 de març a les 18.30 h serà el torn de Perles del Quebec, que recupera grans joies d’aquesta cinematografia, una de les potències mundials del cinema curt.

El cicle de curts es tancarà amb dues sessions dedicades al videoclip fet a Catalunya durant els inicis dels 2000. Km 0 al vídeo musical català es podrà veure el 21 de març i el 7 d’abril a les 18.30 h, amb una selecció dels videoclips per intentar trobar algunes claus d’un estil que s’ha convertit en referent.

Totes les activitats i projeccions es fan a la sala Joana Raspall (Planta 0) i són d’entrada lliure i gratuïta.

Vine a gaudir de les propostes cinematogràfiques de la biblioteca!