La biblioteca t’acosta a l’òpera de la mà del Gran Teatre del Liceu amb l’activitat LiceuBib, que consisteix en una xerrada a càrrec del crític Pol Aviñó i una sortida al Liceu per gaudir de l’òpera comentada. Al desembre et proposem L’italiana in Algeri de Gioachino Rossini:

  • Xerrada: dimarts 11 de desembre a les 11 h. Sala Joana Raspall. Planta 0.
  • Sortida al Gran Teatre del Liceu: dilluns 17 de desembre a les 20 h. Entrades de platea. Preu amb el descompte de la biblioteca: 85 € (preu taquilla: 154 €). Reserva i pagament de les entrades del 26 de novembre al 3 de desembre a la biblioteca.

Astúcia i seducció en una divertida comèdia rossiniana amb Varduhi Abrahamyan i Luca Pisaroni

L’italiana in Algeri és una obra que juga la carta de l’alliberament de la dona a través de la seva protagonista, Isabella, capaç de posar cada cosa al seu lloc davant la rudesa de Mustafà. Rossini va aconseguir, als 21 anys, un triomf total amb aquesta farsa còmica en dos actes. Malgrat ser tan jove, el músic italià va consolidar el seu estil personal, com a legítim hereu de l’òpera buffa del segle XVIII. Grans àries i uns concertants esplèndids —com ara l’onomatopeic final del primer acte— són alguns dels plats forts d’aquest hilarant menú rossinià. L’italiana in Algeri arriba al Liceu després de 36 anys d’absència.

Font: Gran Teatre del Liceu.