Gaudir de la natura amb ple respecte pel medi des del moment de sortir de casa: és la proposta de Collserola en transport públic, llibre d’itineraris per recórrer el pulmó verd de la metròpoli barcelonina.

Hi ha indrets encantadors i desconeguts, valls feréstegues i excel·lents miradors sobre Barcelona, la plana vallesana, el Llobregat i el Besòs, tot a tocar de casa: es diu parc natural de Collserola i és una extensió d’11.000 hectàrees enclavada al centre de la metròpoli i envoltada per prop de la meitat de la població de Catalunya. I a l’abast de tothom gràcies al transport públic.

Metros, trens de rodalia, funiculars, tramvies i autobusos per arribar-hi, senders per transitar-hi i una bona guia per orientar-se. És el que proposen Òscar Farrerons Vidal i Marc Anton Recasens al seu llibre Collserola en transport públic, 83 indrets amb encant, publicat per Farell Editors a la seva col·lecció de llibres de muntanya. S’hi descriuen 25 itineraris amb origen en estacions i parades de Barcelona i els altres municipis de l’entorn del parc.

Segons els autors, “les rutes del llibre pretenen ser una eina de sensibilització envers aquest delicat entorn per ajudar a preservar-lo i poder-lo assaborir de forma respectuosa”. Dilluns 29 d’octubre visitaran la nostra biblioteca per presentar el llibre. Serà a les 19 h a la Sala Joana Raspall.

Font: tmb.cat

Imatge d'un mapa de rutes pel Parc de Collserola