El 19 d’octubre de cada any se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama com a mostra del compromís de la societat amb la lluita contra aquesta malaltia. La biblioteca vol contribuir amb una mostra de llibres que trobaràs al vestíbul. La mostra la formen llibres de medicina, alimentació i divulgació sobre el tema, còmics i contes infantils que fan referència a la malaltia.

El càncer de mama s’inicia a les cèl·lules del pit en dones i, més rarament tot i que també en homes. A nivell mundial, el càncer de mama és el segon tipus de càncer més freqüent després del càncer de pulmó.

A Espanya es diagnostiquen al voltant de 32.825 nous càncers de mama a l’any (dades del càncer de mama a Espanya 2018). S’estima que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida.

Les investigacions que giren sobre aquesta malaltia mostren que si el càncer es detecta de forma precoç, el més probable és que pugui controlar-se. La detecció precoç, per tant, és la clau.