El dimarts 22 d’abril van començar els actes de celebració de la XI Setmana per la Llengua a Sant Feliu de Llobregat. A la biblioteca ens va visitar l’escriptora Maite Carranza, autora veïna de la nostra ciutat i guanyadora de premis literaris de renom com el “Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil” per la novel·la Paraules emmetzinades

L’escriptora participarà durant aquest any en un projecte impulsat des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i on hi participa la biblioteca. Es tracta del projecte “De capçalera”, que té per objectiu manifestar el prestigi i la trajectòria literària dels autors així com el vincle existent entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques. 

En el marc de les activitats amb la Maite Carranza, dimarts passat els alumnes de 6è de l’Escola Miquel Martí i Pol van participar en una trobada per parlar de l’ofici d’escriure i comentar el llibre Vols ser el nòvio de la meva germana?, Premi Edebe 2002. La xerrada va permetre tant preguntar pel llibre com per la trajectòria professional de l’escriptora. 
Com que els nens i nenes tenien molta curiositat, li van fer un munt de preguntes:
“- Quan vas decidir que volies ser escriptora i per què?
– Quin és el teu llibre preferit?
– Ets la germana petita?
– Quan i on et ve la inspiració?
– Va ser fàcil que et publiquessin els llibres?
– Estàs escrivint algun conte? Quin?
– És més divertit fer guions de cinema o de sèries? Coneixes molts famosos?”
L’autora va compartir confidències amb els nens i nenes i els va comentar que aquest mes de juny començarà a escriure un nou llibre, del qual els va fer cinc cèntims. En acabar, l’escriptora va estar una estona signant els llibres que els alumnes havien portat, sobretot les darreres novetats de la Col·lecció Víctor.

Des de la Biblioteca volem agrair a la Maite Carranza i als alumnes del 6è de l’Escola Miquel Martí i Pol una inauguració tan especial de la Setmana per la Llengua. Aquí us deixem algunes fotos de la trobada.

Recordeu que al 1r pis de la biblioteca hi ha una exposició de quasi la totalitat de la seva obra, que es pot consultar i agafar en préstec.