Mor l’escriptor colombià Gabriel Garcia Márquez, escriptor de novel·la, contes, guions i articles periodístics. 
Figura central del realisme màgic llatinoamericà i especialment vinculat a la ciutat de Barcelona, el seu compromís cultural i ideològic amb els Drets humans va transcendir l’àmbit de la literatura.
L’any 1982 obtinguè el premi Nobel de Literatura per 100 años de soledad, considerada una de les millors novel·les del segle XX.
De l’extensa obra del’escriptor, la biblioteca compta amb diferents exemplars principalment de novel·la, incloent una adaptació musicada d’alguns textos a càrrec del cantaor flamenc Lebrijano. 
Pel que fa el Fons especial Montserrat Roig dipositat a la biblioteca, esmentar també i a tall de curiositat, els diferents exemplars que l’escriptora i periodista conservava en la seva biblioteca personal: Relato de un náufrago, El Otoño del Patriarca, El General en su laberinto, Ojos de perro azul, La Mala hora i El Coronel no tiene quien le escriba. Un testimoni de les preferències lectores de la malaurada escriptora que una vegada professionalitzada com a periodista, situaven García Márquez com a model d’escriptura combativa, a cavall entre la denúncia i la ficció, juntament amb Cortazar i Truman Capote (LL.Julià, 2003).
Recorda la biblioteca restarà tancada pels horaris especials de Setmana Santa fins dimarts 22 d’abril.