El divendres 25 d’octubre a les 19:30 h hi ha la trobada del Club de Lectura dels Divendres per parlar de la novel·la Això sembla el paradís l’escriptor americà John Cheever.

L’AUTOR:
“John William Cheever (27 de maig 1912 – 18 de juny 1982) fou un escriptor estatunidenc de contes i novel·les, conegut també amb el sobrenom del ” Txèkhov dels suburbis”.

Les seves històries transcorren a l’Upper East Side de Manhattan, als suburbis de Westchester, Nova York,  a antics pobles de Nova Anglaterra inspirats a algunes ciutats de la zona de South Shore, Massachusetts al voltant de Quincy, Massachusetts, on va néixer, i a Itàlia, especialment a Roma. Actualment és considerat com un dels contistes més importants del segle XX. Tot i que Cheever és recordat sobretot pels seus contes (com La ràdio enorme, Adéu, germà, El tren de les cinc quaranta-vuit, El marit rurali El nedador, també va escriure noveŀles com The Wapshot Chronicle (National Book Award, 1958), The Wapshot Scandal (William Dean Howells Medal, 1965), Bullet Park (1969), i Falconer (1977).
Els seus temes principals inclouen la dualitat de la naturalesa humana: algunes vegades dramatitzada com la disparitat entre la persona social decorosa i la corrupció interior, i altres vegades com un conflicte entre dos caràcters (sovint germans) que encarnen els aspectes més destacats d’ambdós: llum i foscor, carn i esperit. Moltes de les seves obres també expressen una nostàlgia per una forma de vida que es perd, caracteritzat per unes tradicions culturals i un profund sentit de comunitat, oposat a l’alineació del nomadisme dels moderns suburbis.
Una ampli aplec dels seus contes, The Stories of John Cheever(traduït com a Contes), va guanyar l’any 1979 el Premi Pulitzer i el National Book Critics Circle Award. El 27 d’abril de 1982, sis setmanes abans de la seva mort, Cheever va ser guardonat amb la National Medal for Literature per l’American Adademy of Arts and Letters.”
(Font: Viquipèdia)

L’OBRA:

“El relat de la sorprenent batalla que lliura el protagonista per recuperar un paradís perdut de la seva joventut, esdevé en aquesta novel·la una lúcida metàfora sobre la condició humana. I és que, des de la mirada càustica i alhora tendra de l’autor, l’ésser humà és una espècie capaç d’aconseguir el millor sense proposar-s’ho, o fins i tot com a conseqüència d’un pla que s’encaminava en una direcció ben diferent…”