Divendres 27 de setembre a les 19.30 h. hi ha la trobada del club de lectura per parlar de la novel·la Anna Karènina de Lev Tolstoi.
Fitxer:Lev Tolstoj.jpg
Lev Tolstoi
Lev Tolstoi (1828-1910) fou un escriptor rus, un dels grans novel·listes clàssics de tots els temps, especialment distingit per obres com Guerra i pau i Anna Karènina, adscrites al corrent realista. Del seu ideari, caldria destacar que va ser anarquista des d’una vessant espiritual, cristiana i pacifista, i un gran reformador de l’educació, reclamant el dret a l’ensenyament per a tothom.
Anna Karènina (1877) va aparèixer inicialment com una sèrie a un diari rus, sense arribar a finalitzar. Així, no es va poder llegir completa fins que es va publicar com a llibre. L’obra es centra en les històries paral·leles d’una dona adúltera atrapada per les convencions i falsedats de la societat, personatge que podria estar inspirat parcialment en la filla gran de Puixkin, i d’un terratinent filòsof que treballa amb els seus pagesos i mira de reformar-ne les vides, una mica a la manera del propi Tolstoi. L’obra serveix a Tolstoi per a fer una crítica de l’aristocràcia russa de l’època.
(Font: Viquipèdia)