El divendres 26 d’abril a les 19:30 hi haurà la propera sessió del Club de Lectura, on es comentarà la novel·la El curiós incident del gos a mitjanit de l’escriptor britànic Mark Haddon.
L’autor
Mark Haddon (Northampton, Anglaterra 26 de setembre del 1962)
Il·lustrador, pintor, poeta i professor d’escriptura creativa, és autor de quinze llibres per a infants.
Llicenciat en Literatura Anglesa per la universitat d’Oxford, ha treballat amb persones que pateixen deficiències físiques i com a guionista de televisió, mitjà en el qual ha guanyat dos premis BAFTA.
La novel·la
Publicada l’any 2003 i traduïda al català l’any següent, per Rosa Borràs, la novel·la explica com el protagonista, un noi autista anomenat Christopher Boone, de 15 anys, troba el gos de la veïna mort i decideix investigar-ne les causes. Haurà de superar la seva animadversió a parlar amb els adults i desconeguts per aconseguir els seus objectius i poc a poc veurà com el món dels adults dista molt del que hauria de ser ideal.
Com que el protagonista té un gran interès per les matemàtiques el llibre conté moltes reflexions sobre aquest tema; els capítols, per exemple, estan ordenats amb amb números. Aquest interès també li permet ser molt més científic i seguir les cerques de Sherlock Holmes, que mantenia una obsessió per l’anàlisi objectiva dels fets.
(Font: Viquipèdia)