Autoretrat
El proper dimarts 12 de març a les 19 h. tindrà lloc a la sala d’actes de la Torre del Roser la tertúlia d’art dedicada a la pintora catalana Lluïsa Vidal i Puig a càrrec de la historiadora de l’art i graduada en turisme Montserrat Cabassa Capel. L’entrada és lliure.
Lluïsa Vidal i Puig (1876-1918) va néixer en el si d’una família benestant i culta, el que li va permetre destacar en aspectes excepcionals per a una dona de la seva època, com per exemple anar a estudiar a París, o viure de la pintura i de les classes particulars que impartia al seu taller. En fi, va ser una dona activa i compromesa socialment; per això, en tornar de París, es va afiliar a un grup de feministes catòliques, cercle en què es mogué des d’aleshores i molts del seus retrats foren de les dones d’aquest entorn, així com de la seva família i amics.
La seva obra es va especialitzar en retrats, escenes íntimes de gènere, paisatges i celebracions populars pintades a l’aire lliure. La seva pintura ha estat considerada com a modernista pels tons de la seva paleta, per l’ús de la transparència lluminosa en els colors de fons i també per l’elecció dels temes.
Font: Viquipèdia