Divendres 22 de juny a les 19.30 h
Club de lectura:
Miramar de Naghib Mahfuz


En la propera trobada del Club de lectura comentarem la novel·la Miramar de l’escriptor egipci Naguib Mahfuz. Ja pots passar a recollir el llibre per la biblioteca (pots llegir-lo en català i en castellà) i si vols que et fem alguna altra recomanació literària, fes-li una ullada a la guia de recomanacions del Club.

L’AUTOR

Naguib Mahfuz (el Caire, 1911-2006) és un dels escriptors més importants de la literatura àrab contemporània, i l’únic, fins ara, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura.
Considerat el més gran novel·lista egipci modern i un dels grans innovadors de la novel·la escrita en llengua àrab. La seva producció gira al voltant de la impossibilitat de l’home de defugir el destí i les convencions socials, i explora temes de existencialisme. Fruit del seu compromís polític en la defensa de les cultures cristiana i musulmana, va estar en el punt de mira de grups extremistes.
LA NOVEL·LA

Fragment de la portada de l’edició de Destino (2.000).
La novela transcorre a l’Alexandria dels anys 60, en la pensió Miramar i ressegueix la vida dels residents, la seva propietària grega, Mariana, i la seva jove ajudant, Zohra.
Les interaccions de tots els residents giren al voltant de Zohra, una bonica camperola que ha deixat el seu poble. La història està redactada en quatre temps, des de la perspectiva de cada resident, permetent al lector acostar-se a la realitat de l’Egipte post-revolucionari des de diversos punts de vista.

Font: wikipedia.