Antonio Mingote ha mort a Madrid als 93 anys d’edat a causa d’un càncer hepàtic.
L’humorista gràfic va néixer el 1919 a Sitges (Barcelona) i va començar la seva carrera dibuixant de manera autodidacta fins a publicar la primera il·lustració en el suplement infantil “Gent Menuda”, del setmanari “Blanco i Negre”, amb tretze anys. 
Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Saragossa però no va acabar la carrera, i va fixar la seva residència a Madrid, on va iniciar la seva carrera com a ninotaire a la revista “La Codorniz” el 1946 i al periòdic “ABC” el 1953.

També ha escrit llibres de divulgació històrica en clau humorística com “Història de la gent”, “El mus: història, reglament, tècnica i vocabulari”, el filosòfic “Home sol” o els volums “Historia de Madrid” i “5 anys de Madrid”.

Va ser nomenat membre de la Real Academia Española (RAE) i va passar a ocupar la butaca “r” en 1988. Així mateix, ha obtingut els premis Víctor de la Serna en 1979, Blanco i Negre en 1980, el Nacional de Periodisme en 1981 i la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball en 1996, i la Medalla d’Or de les Belles Arts en 2002, entre molts altres reconeixements, i els doctorats Honoris causa per les Universitats d’Alcalá d’Henares i Rei Juan Carlos.

El Rei li va concedir el títol de Marquès de Daroca en reconeixement a la seva “destacada, aguda i creativa trajectòria professional”i l’Institut Quevedo de l’Humor de la Fundació General de la Universitat d’Alcalá el va nomenar president d’honor de la institució.

Mingote gaudia de prestigi internacional i els seus acudits han estat reproduïts i traduïts en la premsa estrangera com “The New York Times”, “The Times Wednesday” o “Daily Telegraph”.