El dibuixant francés Jean Giraud, conegut com a Moebius, ha mort als 73 anys d’edat després d’una llarga malaltia. Moebius es va fer famós per ser el pare del còmic del tinent Blueberry el 1964.
Jean Giraud ha participat en els dissenys de multitud de personatgesde pel·lícules, com ‘”Alien” i “El Imperio Contraataca” així com va fer dibuixos per a videojocs com “Panzer Dragoon”.
Nascut el 8 de maig de 1938 a Nogent-sur-Marne (Paris), Giraud va publicar amb 15 anys els seus primers dibuixos. Va passar dels dibuixos realistes a una obra més fantàstica relacionada amb la ciència ficció als anys 70. Va ser en aquest moment quan va adoptar el pseudònim de Moebius ja que abans signava com a Gir.
A Espanya les seves primeres obres fantàstiques, como “Arzach”, es van poder seguir a la revista “Totem” des de 1977. Eurocómic i Norma Editorial han publicat moltes de les seves obres.
A la biblioteca, a part de les seves obres en còmic, pots trobar l’interessant llibre “Gir/Moebius: el doble en el espejo” de Lorenzo F. Diaz i el dvd “Arzak raphsody“.
Enllaços d’interès: