Divendres 30 de març a les 19.30 h
Club de lectura amb
L’ampla mar dels Sargassos de Jean Rhys
a la planta baixa de la Torre del Roser

Al proper Club de lectura parlarem de la novel·la L’ampla mar dels Sargassos de l’escriptora britànica d’origen caribeny Jean Rhys. Ja pots passar per la biblioteca per recollir la novel·la, la pots llegir en català i en castellà. També pots consultar la guia de recomanacions literàries que et fem des del Club.


L’AUTORA

Jean Rhys (1890-1979), pseudònim d’Ella Gwendolen Rees Williams, novel·lista nascuda a Les Antilles, a l’illa Dominica, quan encara era colònia britànica. Va emigrar a Anglaterra als 16 anys i va treballar com a actriu. El 1920 es va tarslladar a París, on va començar a escriure animada pel novelista Ford Madox Ford. Va publicar les seves primeres novel·les durant les dècades de 1920 i 1930, però no fou fins a la publicació de L’ampla mar dels Sargassos, l’any 1966, quan la seva figura literària va prendre rellevància.

Filla de pare europeu i mare criolla, Rhys va tenir una infantesa difícil en no ser acceptada ni per la societat criolla ni per l’europea de la seva illa natal. La seva experiència en una societat fortament patriarcal i el sentiment de desplaçament també es reflecteixen en la seva obra. La ficció de Rhys reflexa, doncs, una visió pessimista del món i una simpatia cap als desvalguts, en especial cap a les dones atrapades en vides que no són capaces de canviar. El seu estil es caracteritza freqüentment per la barreja de tècniques modernistes i de sensibilitats pròpies de la societat caribenyaL’any 1979 es va publicar la seva autobiografia inacabada, Una sonrisa, por favor.

 
LA NOVEL·LA

Reconstrueix els primers anys de vida d’Antoinette Cosway, la primera esposa boja del señor Rochester a la famosa novel·la Jane Eyre de Charlotte Brontë. Amb senzillesa i una força magistrals, Jean Rhys aconsegueiz transmetre la bellesa embriagadora, màgica i en molts moments aclaparadora de les Antilles de la dècada de 1830.