Nous gèneres literaris (II): Chick Lit

Chick vol dir noia i Lit literatura en argot d’angles nord-americà. El terme creat per Cris Mazza i Jeffrey DeShell el 1995 vol definir el post-feminisme, amb dones no dependents del criteri masculí per trobar la seva pròpia vàlua.

El gènere actual va adreçat especialment a dones joves, solteres i que treballen. Les seves protagonistes són dones independents, “glamuroses”, que cerquen una parella perfecte mentre duen a terme una carrera professional exigent. El seu ideal serien homes professionals o homes de negocis amb un cantó tendre i sensible i això costa molt de trobar a la realitat. L’acció és sol produïr a grans ciutats cosmopolites.
A la biblioteca hi pots trobar diverses autores de Chick List com Candace Bushnell amb “Dones de Manhattan” o “Sexo en Nueva York”, Helen Fielding i “El Diari de Bridget Jones”Marian Keyes amb “Rachel se va de viaje”, “Lucy Sullivan se casa” o “¿Quién te lo ha contado?” o Sophie Kinsella i “Loca por las compras”.
El gènere compta també amb autores espanyoles com Silvia Soler i “39+1 : l’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa”,   Carmen Rico-Godoy i “Cómo ser mujer y no morir en el intento”, Rebeca Rus amb “Sabrina 1, El mundo 0, Rachel Antúnez Cazorla i “Las tarántulas venenosas no siempre devoran a los dioses griegos” i Mayte Esteban i “Su chico de alquiler”.
 
També s’han fet pel·lícules basades en aquest gènere com: “El diario de Bridget Jones”, “El diario de una niñera”, “Loca por las compras” o “El diablo viste de Prada”. Així com la sèrie “Sexo en la ciudad”.
Com a curiositat es parla d’un gènere equivalent per homes anomenat “Lad-Lit” o “Dick-Lit” amb autors com Ben Elton, Mike Gayle, Paul Howard i Nick Hornby.