La Biblioteca disposa de diversos documents per a persones amb necessitats especials com els llibres de lectura fàcil, que es distingeixen per la signatura LF. Es tracta de llibres en català i en castellà que tenen el text adaptat perquè es comprengui millor. N’hi ha destinats als lectors adults i als infants i també són lectures adients per a persones que estan aprenent o millorant el seu coneixement d’aquestes llengües.


Per als adults hi pots trobar des de les versions adaptades d’alguns clàssics de la literatura universal com L’Odissea d’Homer, Romeo y Julieta de William Shakespeare, i L’illa del tresor de R. L. Stevenson, fins a reculls de contes i llegendes d’altres cultures (per exemple Llegendes argentines i Llegendes mexicanes) i també obres de divulgació, com una entenedora Història de… el paper.

Pel que fa als llibres infantils, hi pots trobar una versió del clàssic de Jonathan Swift, Gulliver al país de Lil·liput i diversos llibres adaptats per a infants amb necessitats educatives especials, on la lectura es recolza amb un sistema de pictogrames. D’aquests tenim, per exemple, el conte popular de La ratita presumida i alguns títols de la col·lecció Makakiños.

Fent clic als següents enllaços podràs consultar quins llibres d’aquestes característiques hi ha a la Biblioteca:

I si vols més informació sobre aquest tipus de llibres pots visitar la web de l’Associació de Lectura Fàcil i la seva pàgina a Facebook.