Divendres 17 de juny a les 19.30 h
La solitud dels nombres primers de Paolo Giordano

Al proper club de lectura comentarem la primera novel·la d’aquest jove escriptor que va guanyar el 2008 el màxim reconèixement italià amb aquesta obra. Ja pots passar a recollir-la per la biblioteca, en català o en castellà. Pots llegir més recomanacions a la nostra guia de lectura.

L’AUTOR:
Paolo Giordano va néixer a Torí el 1982. Llicenciat en Física Teòrica, treballa a la Universitat. La solitud dels nombres primers és la seva primera novel·la i s’ha convertit en tot un fenomen editorial amb el reconeixement unànime per part de la crítica i els lectors. Ha estat guardonada amb el prestigiós premi Strega. Amb tan sols vint-i-nou anys, Paolo Giordano és l’autor més jove que l’ha guanyat mai.
L’OBRA:
En Mattia havia après que entre els nombres primers n’hi ha alguns que són especials. Els matemàtics els anomenen primers bessons: són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment.
En Mattia pensava que ell i l’Alice eren així, dos primers bessons, sols i perduts, propers però no pas prou per tocar-se realment. Tots dos es miren, es busquen, però sempre hi ha un nombre parell que els separa.
L’Alice té set anys i odia l’esquí, però el seu pare l’obliga a sortir un matí fred i boirós. Sola i avergonyida, acaba fora de pista, cau i es trenca una cama. Allà al fons d’un barranc roman immòbil durant hores…
En Mattia té una germana bessona. Tots dos són gairebé idèntics, però mentre la intel·ligència d’ell és superior a la mitjana, la seva germana pateix un retard mental. Per primera vegada han estat convidats a una festa. Tip de les burles dels companys, en Mattia demana a la seva germana que s’esperi en un parc. Tan bon punt acabi la festa, tornarà a buscar-la…
Aquests dos episodis marcaran de manera irreversible la infantesa, adolescència i joventut de l’Alice i en Mattia. Les seves existències tan profundament ferides, es creuaran i els dos protagonistes es trobaran estretament units alhora que inevitablement separats.Una història dura però alhora commovedora i tendra.
La crítica qualifica aquesta novel·la d’original i brillant, construïda de manera perfecte, amb gran saviesa narrativa i una fluïdesa natural de les paraules.