Dimecres 25 de maig, a les 18.30 h, a la Torre del Roser presentació del llibre:
Pa Perdut de Pepa Puigdevall

— Entrada lliure–
Clareja

Massa llum preveu el cor
i es tanca i es plega
sobre si mateix
i el destí pica els vidres
amb mil clarors de diamant
Tant sí com no
toca refer-se
parar l’orella
desfer els nusos dels dies
obscurs i deixar-los anar
com una cabellera
que rellisca per l’espatlla
i es perd en la cruïlla
de les vèrtebres
tan dolorosament fràgils.

 
L’autora:
Pepa Puigdevall va néixer a Santa Coloma de Gramanet l’any 1945. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, ha estat professora i actualment està jubilada. Ha publicat un llibre de poemes, Força major (1995), una novel·la, Lletres reflexes (1998), i ha elaborat fitxes didàctiques de contes infantils per a la companyia de teatre Edreams. Ha col·laborat a la revista Alella amb artícles sobre diversos temes, entre els quals destaquen els literaris, i en revistes especialitzades, com és ara Escola Catalana, amb artícles de pedagogia.
Pa perdut és un poemari especialment intens sobre el sentiment de pèrdua, sobre el qual han dit alguns crítics literaris el següent:
“El destino está lleno de celadas y zarpazos. Pepa Puigdevall no lo ignora, y contra él levanta sus versos, llenos de emotividad herida pero también de voluntad de resarcirse de las pérdidas. En cualquier caso, todo empieza por un reconocimiento de la propia fragilidad: “Em sento nua / sense cuirassa / l’ànima al vent / en aquesta dolorosa pell nova / tan indefensa” (La Vanguardia Culturas, núm. 453)

“De tant en tant, necessitem llegir poesia per obrir-nos l’esperit, i en aquest recull de poemes, la Pepa Puigdevall, en diferents apartats amb nom de diversos pans (pa blanc, pa negre, pa d’espècies), ens endinsa en un univers de poemes deliciosos. Us recomano, per començar el dia, el poema Clareja” (Literata , desembre 2010)